Сергій Оксеник. Пригодницько-фантастичний роман "Лісом, небом, водою"


Сергій Оксеник. Пригодницько-фантастичний роман. Лісом, небом, водою. Коротка біографія Сергія Оксеника (Іванюка)Іванюк Сергій Семенович (псевдонім — Сергій Оксеник) — головний редактор журналу для підлітків «Однокласник», літературознавець, письменник, журналіст, критик і перекладач, кандидат філологічних наук, один із відроджувачів та улюблених викладачів Національного університету «Києво-Могилянська академія». 

Народився Сергій Оксеник 7 січня 1952 року в місті Миколаєві. Закінчив середню школу в рідному місті, а потім продовжив навчання на факультеті журналістики КДУ ім. Т. Г. Шевченка З 1976 по 1980 рр.. працював на республіканському радіо. У період 1981–1983 рр.. був завідуючий відділом журналу «Піонерія». Працював в редакції журналу «Слово і час». Зі здобуттям незалежності Україною у 1991 році розпочав роботу над проектом відродження Києво-Могилянської академії. Після її відкриття в 1992 році став деканом факультету гуманітарних наук, а з 1994 по 2000 рік — ректором. Зараз він працює на кафедрі літератури й іноземних мов Києво-Могилянської академії, викладає два курси: «Основи літературної творчості» та «Українська драма першої половини ХХ ст.». 

Сергій Іванюк почав публікувати оповідання для дітей у 1980-х роках. 2004 року вийшла перша книга пригодницько-фантастичного роману «Лісом, небом, водою» під назвою «Лисий». 2005 року вийшло друге видання цієї книжки. А 2007 року — друга книга роману, що називається «Леля». 
Письменник має понад 100 публікацій українською, російською, німецькою, англійською, шведською, грузинською, чуваською та іншими мовами. У тому числі — переклади з англійської та російської.

26 травня 2018 року душа Сергія Іванюка відлетіла у кращі світи...

 

* * *

 

Сергій Оксеник. Пригодницько-фантастичний роман. Лісом, небом, водою. Коротка біографія Сергія Оксеника (Іванюка)

 

«Лісом, небом, водою» — це пригодницько-фантастичний роман для підлітків, написаний на матеріалі питомої української міфології. За сюжетом, Сергій Іванюк, відпочиваючи на дачі зі своїм кумом, знайшов машину часу, а в ній – рукопис, автором якого є Сергій Оксеник. Іванюк розшифровує цей рукопис та долучається до його видання. Дія твору відбувається в далекому майбутньому, в умовах постекологічної катастрофи. Перед головним героєм, Лисим, стоїть важлива місія – знайти «живу» воду, інакше кажучи, чисту, незабруднену наслідками людського існування. У цьому йому допомагає дівчина з багатодітньої родини Леля, історія якої розвивається у другій частині твору. Відправляє Лисого в небезпечну мандрівку Інженер – головний герой третьої книжки. Загалом це не тільки книга для розважання, а й спроба говорити з підлітками про те, що їх хвилює в їхньому віці.

За матеріалами: http://www.smoloskyp.org.ua/

 

 

На відео: Буктрейлер пригодницько-фантастичного роману Сергія Оксеника "Лісом Небом Водою". 

 

 

 

 


Сергій Оксеник. Лісом, небом, водою. Пригодницько-фантастичний роман. Книга 1. Лисий. Художник Олександр МіхнушовКоли на плечі дванадцятилітнього хлопчика лягає тягар відповідальності за інших, коли весь cтрашний ліс повстає проти нього, коли самому треба вирішувати, що є добре і що є погано, кожен крок небезпечної мандрівки може виявитися останнім… Чи вдасться герою дійти до мети своєї подорожі? Чи пощастить йому врятувати людей і при цьому не перетворитися на вовкулаку? Чи допоможе йому те, що він іще підліток а чи встане на заваді?.. Читаймо першу книгу трилогії  Сергія Оксеника "Лісом, небом, водою", яка називається "Лисий", і шукаймо відповіді на усі ці поставленні запитання.

 

Сергій Оксеник. Лісом, небом, водою. Пригодницько-фантастичний роман. Книга 2. Леля. Художник Олександр МіхнушовЧи може бути щось страшніше, ніж прихід до села лисого і босого? Хто краде чарівні речі в дітей? Як стати бабою Ягою? Куди приведе останній шлях вовкулаків? На всі ці питання ви дістанете відповідь у новому романі про пригоди Лелі, Лисого та їхніх друзів у страшному світі, де не лишилося майже нічого доброго. Але ж іншого немає!.. 

 

 

 

 

 

Сергій Оксеник. Лісом, небом, водою. Пригодницько-фантастичний роман. Книга 3. Інженер. Ілюстрації Юлії Войтенко. (читати та завантажити)... От уже ніби й довідалися, що то за страшна сила, яка прагне знищити всіх людей і взагалі всіх живих істот на Землі, а як її здолати – так нікому й не відомо. Безнадійний, жахливий, авантюрний план Лисого не сподобався нікому – ні Лелі, ні Марічці, ні Бороді... І все ж усі вони й навіть півень на ймення Сокіл беруться допомогти. Страшно й подумати, до чого це може призвести. І все ж – звідки ця темна підземна сила взялася? Чому вона така ворожа до людини? На ці запитання, можливо, відповість доля зовсім іншого персонажа, який назвав себе Інженером. Остання книга трилогії “Лісом, небом, водою” так само сповнена фантастичних пригод і пригодницької фантастики, як і дві попередні: "Лисий" і "Леля".

 


Останні коментарі до сторінки
«Сергій Оксеник. Пригодницько-фантастичний роман "Лісом, небом, водою"»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми