Корисне та цікаве для дівчат


Що цікавить дівчаток? Звичайно, з віком зацікавленності міняються. Але є й те, що об'єднує усіх: зачіски, одяг, взуття, сумочки, прикраси, косметика (чи не порсаються малі красуні в маминих косметичках, коли їм рік-два-три?)... Будемо намагатися в цьому розділі надавати актуальний матеріал про все, що викликає інтерес у дівчат.

 

Також, гадаємо, юним панночкам буде цікаво почитати:
 
Вірші про дівчатЧитаємо у цьому розділі віршики про дівчат від Марійки Підгірянки, Марії Пригари, Максима Рильського, Лідії Коломієць, Андрія Динника, Ігоря Калинця.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Казки для дівчатГоловними  героями  в  казках  виступають  вродли­ві,  працьовиті,  люблячі  дівчата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Крістіна Нестлінгер, Маргаритко, моя квітко"Маргаритко, моя квітко" Крістіни Нестлінгер -  типова книжка для дівчаток-підлітків, книжка-подружка. Головна героїня – Маргаритка, повненька дівчинка-підліток, яка комплексує через власну зовнішність, страждає від нерозділеного кохання, переймається шкільними клопотами й до всього – занурюється в сімейні проблеми, коли розлучаються її батьки.
 
 
 
книжковий огляд, цікава книжка для дівчат, Оксана Лущевська, Задзеркалля
Сучасна за змістом, нова книжка Оксани Лущевської «Задзеркалля» від «Видавництва Старого Лева» проговорює безліч підліткових тем: сприйняття світу 12-річками, дружбу та самотність, нецікавість життя та силу волі. 128 сторінок твору будуть актуальними не лише для підлітків, а й для старших читачів. 
 
 
Книжковий огляд Старовинні українські узори для вишивання хрестом. Магія візерунка. Схеми та зразки вишивання.
Українське мистецтво вишивання має давнє походження. Наші предки вірили в те, що ружа, калина, лілія, листя дуба, птахи — не просто гарні та майстерно зроблені зображення, а й потужні обереги. Вважалося, що вишиті рушники чи сорочки-вишиванки охороняють свого власника та його оселю від лихої долі. Це видання допоможе повернутися до першоджерел. Тут зібрано велику кількість традиційних орнаментів із різних куточків України, їхні основні символи та оберегове значення. Придбавши цю чудову, якісну, красиву, цікаву і корисну книгу, ви зможете відтворити їх власноруч, щоб прикрашати одяг і створювати обереги для себе та своєї родини. 
 
 
 
 
 
чим зайняти дитину, цікава коробочка, розвиваючі ігри
Пропонуємо зробити для своїх діток «Цікаву коробочку» або мішечок чи баночку. Ця коробочка стане у пригоді під час свята або просто в дощовий день вдома, коли всі інші іграшки набридли. Загалом, вона допоможе розважити дитину або групу дітей в будь-яких ситуаціях і за будь-яких обставин.
 
 
 
А ще - корисними можуть бути цікавинки з розділу  Рукоділля. Робимо самі :
 

Намисто з бісеру «Червона калина» - гарна прикраса до вишиванки

Прикраса до вишиванки - намисто «Червона калина»Опис і схема плетіння намиста з бісеру «Червона калина».

 
 
 
 
 
 
хендмейд з ґудзиками, заняття для дівчат
Чим зайняти себе у вільний час - питання не складне, якщо маєте фантазію і будь-які підручні матеріали зі старої маминої чи бабусиної скриньки. Цими матеріалами можуть бути ґудзики - самих різних розмірів і кольорів. Щоб створити щось цікаве та оригінальне, їх можна пришити, наклеїти чи закріпити тоненьким дротиком. Дивіться добірку картинок з прикладами ґудзикових творчих фантазій: кожен зможе віднайти для себе щось таке, що би пасувало до настрою і наявних матеріалів...
 
 
 
 
 
Дивимось майстер-клас на відео, робимо своїми руками аплікацію квіточок, даруємо найкращий подарунок для мами чи бабусі на свято.
Красивий подаруночок для мами на 8 Березня - аплікація квітки. Робимо своїми руками лілії та нарциси
 
Красивий подаруночок для мами на 8 Березня, аплікація квітки. Робимо своїми руками лілії та нарциси
 
 
 
вітальні листівки у формі серця до Дня Святого Валентина
вітальні листівки у формі серця до Дня Святого Валентина
Пропонуємо відео від каналу "Розумна дитина", яке навчить, як зробити святкові серденька-листівки. Це найшвидше привітання, яке можна зробити власноруч з кольорового паперу до будь-якого свята.
 
 
іграшки своїми руками, весела мавпочка зі смугастої шкарпетки своїми руками
Цікаву мавпочку можна зробити зі звичайних шкарпеток. Для цього підійдуть будь-які кольорові шкарпетки - смугасті чи з малюнками. Для роботи знадобиться: пара шкарпеток, ґудзики, крейда, голка з ниткою, ножиці, наповнювач (вата, залишки тканини тощо).
 
 
Мистецтво витинанки, витинанка Ірини Кузьменко
Ще наші далекі предки віддавали належне цьому виду творчості, прикрашаючи мереживом квіткових витинанок нехитрий інтер'єр осель, розміщуючи їх на сволоках, вікнах, полицях, мисниках. У цьому розділі знайомимо читачів з технікою виконання витинанки і розповідаємо про майстрів цього чудового мистецтва.З наближенням новорічно-різдвяних свят пропонуємо дізнатися також про нові ідеї вирізання прикрас для нашої оселі з паперу. (На малюнку - витинанка Ірини Кузьменко).
 
 
Робимо об'ємні листівки своїми руками
Пропонуємо ідею об'ємної листівки на будь-яке свято. Спробуйте зробити так само або інакше і цікавіше. Головне - є ідея!
 
 
 
 
 
 
 
Усе про вишивку та вишивання - історія, традиції, техніка виконання, схеми, майстер-класи
Вишивання - це є невід’ємна складова декоративно-прикладного мистецтва, одна із конструктивних ланок української національної духовності, морально-етичної та матеріальної культури. У цьому розділі збираємо усю найцікавішу інформацію про українську вишивку та вишивання.
 
 
 
В'язання. Усе про в'язання, починаючи з азів, а також - узори та моделі одягу.
В’язання на спицях — один з найпоширеніших  видів рукоділля. Добре оволодівши технікою в’язання, можна створювати елегантні вироби, які не поступаються перед зробленими на машині. У цьому Вам  допоможе наш новий розділ. У ньому побачите інформацію про способи в’язання петель і їх умовні позначення, про виконання трикотажних швів, різних узорів та орнаментів і т. д. Будуть надані моделі жіночого, чоловічого і дитячого одягу, що відповідають сучасним вимогам.
 
 
Рукоділля. Ліпимо з пластиліну іграшки своїми руками
 
Як зробити своїми руками щось цікавеньке з пластиліну діти дізнаються з пізнавальних  мультиків українською мовою. Умілі ручки малят зможуть створити багато іграшок для себе, якщо є відео-урок, який розкаже, як то правильно ліпити, або урок в картинках. Приєднуйтесь до нашого пластилінового гуртка. 
 
 
Робимо іграшки своїми руками - дозвілля для малечі
Іграшки, які ми пропонуємо вам до уваги, робили діти в піонерських таборах «Журавушка» і «Кристал». Наші маленькі читачі теж можуть зробити їх своїми руками. Заняття це не тільки корисне, але і дуже захоплююче. Уважно розгляньте креслення, прочитайте опис іграшок, і різнокольорові шматочки фетру перетворяться у ваших руках в забіяку-півника, а старий хутряний комірець - в кумедного ведмежатка. Бажаємо вам успіху! 
 
 
Квілінг, рукоділля, мистецтво
Квілінг - то є дуже цікавий вид рукоділля, де з різнокольорових смужок паперу можна зробити надзвичайно красиві і оригінальні композиції (листівки, вази, різні картинки і панно). Методика виконання квілінгу, і те, яку красу можна зробити за допомогою цього виду мистецтва, - дивіться в наступних відео. 
 
 
печворк, кінусайга, робимо своїми руками
Дивовижна гармонія, поезія та філософія східного мистецтва знайшла своє відображення в японській техніці рукоділля - "кінусайга (печворк)". Для того, щоб оволодіти цим мистецтвом, нам потрібні не складні матеріали: пінопласт, олівець або маркер, ножик та клаптики тканини, яких вдома вдосталь. І ще  - потрібен нестримний політ фантазії... Трохи уваги і терпіння - і ви будете мати оригінальні витвори мистецтва "кінусайга" у себе в домі або на подарунок близьким людям. То буде найкращий подарунок! Дивимось онлайн майстер-клас від італійської майстрині печворку.
 
 
Мистецтво орігамі
Орігамі. Кольорова дзига з паперу
В цьому розділі будемо разом опановувати мистецтво складання паперу, щоб робити з нього цікаві витвори. Схеми будемо розглядати та використовувати у відео-матеріалах та на зображеннях. Надіємось, час, проведений за цим заняттям, принесе нам усім користь і задоволення. 
 
 
Бісероплетіння. Усе про бісер
У цьому розділі збираємо усю можливу інформацію про бісер.
 
 
Костюми до свят у дитячому садочку своїми руками, моделі, викрійки, технологія пошиття
Свята і святкові ранки приносять дітям багато радощів, викликають позитивні емоції, сприяють вихованню моральних і естетичних почуттів. Нарядний, гарний одяг, в якому діти виступають на святі, приносить їм естетичну насолоду, прищеплює любов до прекрасного, сприяє розвитку творчих здібностей. У книзі Тамари Миколаївни Грибанової "Костюми до свята в дитячому садку" представлено багато моделей святкового одягу і карнавальних костюмів для дітей дошкільного віку з викрійками та технологією їх пошиття.

Порада для дівчат: як почистити картоплю дуже швидкоРадимо подивитись відео, де показано, як можна швидко чистити варену картоплю для вашого салатика...

Для дівчат - важливо: українська вишиванка - модна в усьому світіАмериканський журнал про моду Vogue назвав українську вишиванку модною. Її успіх видання пояснює появою модельєра Віти Кін, яка почала активно використовувати традиційні українські візерунки в оформленні своїх нарядів.

Як залишатися стрункою - рекомендації для дівчат (і не тільки)  від модельного агенства Direct Model ManagementРекомендації, як залишатися стрункою та бути завжди "у формі", надають дівчатам фахівці модельного агенства Direct Model Management.

косичка для дівчат Водоспад-петляДуже приваблива косичка для дівчаток, що виконується методом петлі. Майстриня Мінді детально показує, як зробити таку неординарну зачіску. Дивимось відео онлайн і пробуємо зробити самостійно.

Ця косичка від перукаря-модельєра на ім'я Мінді називається "Водоспад". Мінді детально, крок за кроком, показує як вкладаються пасма волосся в косички, а потім - об'днуються в одну. На фоні розпущенного волосся, що хвилясто спадає на спину, косичка виглядає надзвичайно привабливо. Дивимося відео, вчимося і заплітаємо "Водоспад" самостійно.

 

Красиві зачіски для дівчаток від Мінді

Відео майстер-класу зі створення незвичної плетеної коси, викладене перукаркою-майстринею на ім'я Мінді, демонструє приклад особливого плетіння коси, який полягає в протягуванні однієї частини волосся через іншу. Коса при цьому виглядає, як безліч нанизаних одне на одне маленьких сердечок.


Останні коментарі до сторінки
«Корисне та цікаве для дівчат»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми