Катерина Бабкіна, "Равличні вірші" (добірка)


Катерина Бабкіна, Равличні вірші, добіркаКатерина Бабкіна - сучасна молода українська письменниця та поетеса, сценарист, драматург, редактор "Esquire Ukraine". Авторка поетичних книг: "Вогні святого Ельма", "Гірчиця та Знеболювальне і снодійне", збірки оповідань "Лілу після тебе" та роману "Соня" і дитячої повісті "Гарбузовий рік". Її тексти перекладено польською, німецькою, англійською, шведською, французької та російською мовами, п’єси за її текстами ставилися в Києві та Женеві, фільм за її сценарієм був знятий в 2012 в рамках всеукраїнського проекту "Україно, goodbye!".

"Світ дуже різний, і всі люди різні. Треба вміти їх бачити, розуміти і приймати. З усіма їхніми відмінностями. Для цього я подорожую. Крім того, можна побачити вулкани, морських черепах, жирафу в дикій природі, мавпу, яка розмовляє, летючу лисицю чи справжнього кита.
П.С. Я пишу це з пустелі між Йорданією і Саудівською Аравією, підіть подивіться на карті, де це. П.П.С. Запитайте у вчительки з української мови, що таке П.С. ;))"  (Катерина Бабкіна)

 


На відео: Відеозвернення Катерини Бабкіної, чиї твори було включено до оновленої програми з літературного читання для початкової школи. ​
 

 

* * *

 

Катерина Бабкіна

РАВЛИЧНІ ВІРШІ

 

Катерина Бабкіна. Равличні вірші. Добірка віршів для дітей. Ілюстрація Олександри АбельчаковоїЛізе далеченько
Равлик-равличенько.
Має шарфик і валізу,
Та чи скоро він долізе?


* * *


У равликів так просто все
складається з малятами — 
не має равлик кло́поту
з дитячими кімнатами:
бо кожне равленя́тко
окрему має хатку!


* * *


Равлик виростив кульбабу.
На салат її хіба би?..
Та не з’їв її, на диво,
Бо вона така красива!


* * *


Равлик зазира у став —
Хто б то в ставі жити став?
А там живуть трито́ни *1, жа́би, риби…
І навіть інші равлики могли би!

*1  Трито́н  — хвостата земноводна тварина, схожа на ящірку, яка живе у воді, а зимує на суші.


* * *


Кожен равлик
   равликову  хатку
повсякчас
   тримає у порядку.
Є там стільчик,
   кре́денс *1 і поличка,
але все це
   дууууже  невеличке!
   
   
* * *

 

Повзе веселий та огрядний
У гості равлик виноградний
До свого́ прия́влика — 
Яблучного равлика.
Хоч запрошений до чаю,  
Але він не поспішає!

*1 Кре́денс — кухонна шафа для посуду.

Джерело: Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах серії «Шкільна бібліотека». Укладання Тетяни Стус. Львів, "Видавництво Старого Лева", 2016, стор. 47 - 50. Ілюстрація Олександри Абельчакової.

 

Інші твори Катерини Бабкіної для дітей на нашому сайті:

Катерина Бабкіна. Мсьє Жак та квітнева риба. Оповідання. Ілюстрація Марії ФоїОдна з книжок письменниці Катерини Бабкіної допомагає важкохворим дітям боротися за видужання. Як? Частина коштів з продажу йде на благодійність. Загалом Катя часто бере участь у заходах, які покликані підтримати дітей у скрутних ситуаціях. «Благодійність — це допомагати тим, хто потребує, саме в тому, чого людина потребує. Це розуміння чужої потреби й осмислена робота. Моя улюблена благодійність — це придумувати кращі та веселіші шляхи допомогти людям усвідомити необхідність комусь допомагати». (Катерина Бабкіна)
 
Дивіться також:
Благодійність, допомога онкохворим дітям, Шапочка і кит, книга Катерини БабкіноїПисьменниця Катерина Бабкіна поставила собі мету: зібрати за 2016-й рік за допомогою своєї нової книжки «Шапочка і кит» 1 млн гривень для благодійного фонду «Таблеточки», який опікується онкохворими дітьми.

Останні коментарі до сторінки
«Катерина Бабкіна, "Равличні вірші" (добірка)»:
Софія , 2017-03-28 11:23:29, #
Софія , 2020-02-01 20:13:36, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 2     + Додати коментар
Топ-теми