Галина Римар. Казка-легенда "Про дивовижних майстрів-павучків" — читати та слухати, відео


 

На відео: казочка Галини Римар "Про дивовижних майстрів-павучків".

 

 

Галина Римар. Твори для дітей та дорослих

 

"Даю тобі руку свою, дитино.
Ходім зі мною по стежинці доброти!"

 

 

Галина Римар

ПРО ДИВОВИЖНИХ МАЙСТРІВ-ПАВУЧКІВ

(казка-легенда)

 

Друзі, ви вже знаєте, що мені давно дуже поталанило познайомитися з милими й чарівними феєчками. А феєчки так багато усього розповідають! Бо наш світ — це Казка й вічна Добра загадка водночас. А ми в ньому - творці Прекрасного!
Такими є й жителі одного королівства...
Сьогодні з дозволу феєчок можу розповісти вам про одну чудову країну. Тож слухаймо?


У далекій стороні живуть незвичайні й майстровиті ТКАЧІ, а країна зветься Королівством Золотих Умільців.

Тож як тільки перші промінчики Сонечка позолотять край неба, усі прокидаються, вмиваються джерельною водицею (а це обов'язково! мами-павучихи самі вмиваються і пильно слідкують, аби всі діточки також вмилися, бо інакше Дива не станеться!!) і йдуть вітатися з Сонцем. Ще й виносять наткані звечора початки з сірими нитками-павутинками. Сонечко всміхається до милих павучків і цілує нитки, і тоді сірі павутинки враз стають ЗОЛОТИМИ!

І починається щоденна робота - заводяться хитромудрі верстати, з яких виходять найпрекрасніші в світі золоті тканини з дивовижними рослинними орнаментами!

З неї феєчки замовляють павучкам-кравчиням і майстриням-швачкам неймовірно красивий одяг для принців, принцес, королів, королев, звичайних дівчаток і хлоп'ят та їх матусь, татусів, бабусь і дідусів. Навіть для звірят і пташаток...

Ще феєчки повідали, що якось один павучок не послухав матусю й до зустрічі з Сонечком не вмився, а заховався, щоб його не помітили. Та коли Сонечко вийшло на ранкове вітання до жителів королівства, непослух став з викликом попереду всіх. І Сонечко не усміхнулося, і того дня нитки не перетворилися на золото!

Тож усі мусили вибачатися перед Світилом за нечупару, який так і не покаявся - і з золотого став чорним павуком. І втік з країни.

Та коли виріс, став приходити поночі й викрадати в павучків золоті нитки й укидати їх в самісіньке болото!

Такого сорому ще не мав ніхто в роду старанних павучків!

Його матуся з горя завчасно посивіла, згорбилася і дуже постаріла...

Хоч вона привчала сина до порядності і старанно настановляла його дотримуватися Законів Славних Предків...

Та в роду не без виродка...

І вигнали страшну потвору з країни.

А той ніяк не каявся та ладнав щораз міцніші сіті на барвистих метеликів, колібрі, інших дрібних комах і пташок... І від цього росла його зла сила.


Як ви гадаєте, що ж сталося далі?

 

Тоді вже самі феєчки змушені були втрутитися. Бо чорна потвора нищила наш Добрий Сонячний Світ. І влаштували пастку - із золотих соломинок зладнали чарівну павутину - тож однієї ночі злий лиходій і піймався.

А золоті павучки продовжують свою славну предківську справу - множать Світло Життєдайного Сонця.

Відтоді про всяк випадок наш народ і плете з соломи павутину від чорної потвори. І поважає Сонце й усталений Добрий Світовий Лад.

 

Галина Римар. Казка-легенда. Про дивовижних майстрів-павучків.

Казка люб'язно надіслана автором спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

                Читайте також на "Малій Сторінці":

                                               Галина Римар. Твори для дітей та дорослих
Галина Римар. Казки для усієї родиниЧитаючи чудові твори Галини Римар, ми бачимо, що авторка добре знає світ дитячих фантазій, любить дітей, знайома з дитячими мріями. Злет душі пані Галини знайшов своє місце у її творчості, оповіданнях, казках, поезії, музиці, натхненній співпраці з талановитими людьми.

Українські казки для дітей

казкиЧимало українських письменників творили казки. Серед них Іван Франко, Леонід Глібов, Марко Вовчок, Леся Українка, Олена Пчілка, Юрій Федькович, Григорій Квітка-Основ’яненко, Левко Боровиковський, Петро Гулак-Артемовський, Євген Гребінка, Микола Костомаров, Пантелеймон Куліш, Юрій Федькович, Іван Наумович, Василь Сухомлинський та багато-багато інших.  Всупереч труднощам історичного шляху, українська літературна казка розвивалася і свідчила про те, що в мистецьких пошуках українські письменники йшли в ногу з письменниками Європи і світу.

 

Казки різних країн світу для дітей

Казки різних країн світу
Казки Еріха Распе, Ганса Крістіан Андерсена, братів Якоба і Вільгельма Грімм, а також — англійська, австралійська та угорська народні казки.

Останні коментарі до сторінки
«Галина Римар. Казка-легенда "Про дивовижних майстрів-павучків" — читати та слухати, відео»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми