Віктор Терен: вірші для дітей


Віктор Терен, вірші для дітей

 Віктор Васильович Терен (Таран) - сучасний український письменник та політик, уродженець села Павлиш Онуфріївського району Кіровоградської області. Видав понад 20 книг поезії, прози та віршів для дітей. Перекладався європейськими мовами, лауреат літературних премій імені Лесі Українки, Володимира Сосюри та інших. 
 
 
 
 
 
------------------------------
 
 
 
Віктор Терен. Пташина абетка (мініатюри). Художник Євген Попов.
 

"Ану, малята, пригадайте, яких ви птахів знаєте? Лелеку, перепілку, шпака... Ну а ще? Соловейка, журавля... А це здогадалися хто? «Біла латка, чорна латка по березі скаче». Так, сорока! А горлицю, дрозда,  мухоловку не забули? Та хіба всіх пригадаєш? Он тільки на Україні птахів 360 видів. А всього на Землі близько 8600! Є птахи, що дуже швидко літають, і є птахи, які люблять ходити пішки. Є дереволази і навіть навіть птахи-водолази. Одні залишаються із нами на зиму, а інші відлітають далеко-далеко... А гадаєте, що пташка так просто щебече? От і ні! Вона не тільки співає, а й водночас говорить. А сьогодні пташки принесли вам, діти, на своїх крилах абетку. В ній вони самі про себе й розказують. А вас абетка навчатиме читати." (Віктор Терен)

 
 
------------------------------
 
 
 

Віктор Терен. Котилася горошина. Віршована казка. Художник Радна СахалтуєвВіршована казка українського поета В. В. Терена  широко використовує фольклорні мотиви, але розповідається у ній про сучасність. Вона вчить дітей бути мужніми, чесними, людяними.


Віктор Терен. Ілюстрована збірка віршів для дітей. Мальовані рибки. Малюнки Тетяни ЮрченкоДитячі віршики Віктора Терена зі збірочки "Мальовані рибки": "Черепахи", "Рідна мова", "Як доїхать до Полтави", "Відважний пень", "Осінні джунглі", "Дід Мороз", "Звірі на ялинці", "Жалива", "Хто це?", "Ой джмелику-джмелку", "Мальовані рибки", "Півники-розбійники", "Осінь", "Не забудь!", "Скоромовки".

Віктор Терен. В лісі в круглому горісі. Ілюстрована збірка віршів для дітей. Малюнки Тетяни Юрченко"Чиє гніздо краще, "Журавлик", "В лісі, в круглому горісі..", "Восени", "Сидить на перелазі хлопчик", "Просо", "Намальовані рибки", "Рідна мова", "Снігова гірка" - вірші для малят Віктора Терена з ілюстрованої збірочки "В лісі, в круглому горісі..".

Добірка віршів Віктора Терена з різних збірокВірші Віктора Терена: «Добридень! — вона зрадіє мені…», "Суперечність", "Дитинство і ненависть", "Літо минуло", "Спасибі, метро. За те, що в грудневі морози…", "Коза-дереза".


Останні коментарі до сторінки
«Віктор Терен: вірші для дітей»:
олесь степовий , 2017-08-23 19:50:44, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 1     + Додати коментар
Топ-теми